Dünya

Kuzey Kore İçin Tek Seçenek Asker Göndermek

Bugün ise Trump’ın Asya ziyareti sırasında Pentagon’dan yetkililer ‘’Kuzey Kore ile savaşta neler olabilir? Buna hazır mıyız?’’ gibi soruların yanıtlarını alabildiler. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kuzey Kore ile savaş durumunda kaç kişinin hayatını kaybedecek olduğuna dair somut bir veri bulunmadığını, Kuzey Kore’deki nükleer gücü bertaraf etmek ve yakından görmek için tek seçeneğin karadan asker ile saldırmak olduğunu açıkladı.

AMERİKA KENDİSİNİ VE MÜTTEFİKLERİNİ KORUYACAK

ABD Başkanı Trump’ın Kuzey Kore konusunu görüşmek için Asya ziyaretinde 13 gün geçirecek olduğu ve Kuzey Kore’ye askeri seçenekleri masaya yatıracak olduğu biliniyor. Ancak eğer ki Kuzey Kore’ye askeri bir saldırı olur ve ABD bölgede gücün hakimi olursa hem kendisini hem müttefiklerini yine Kuzey Kore sorununa karşı koruyacak. Kuzey Kore’nin kimyasal, biyolojik bombalar ve nükleer gücü kullanarak bölgede kaosa neden olabilecek olduğu, dünyanın belirli bölgelerine nükleer füzeler fırlatabilecek olduğu tahmin ediliyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu