Siyaset

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Sarraf hakkında açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendilerine herhangi bir yetkili tarafından Reza Sarraf’ın yerinin söylenmediğini, sadece durumunun iyi olduğu bilgisinin paylaşıldığını açıkladı. Türkiye’de binlerce ismi itirafçı olarak söylediği iddia edilen Sarraf’ın özellikle de yaşanan durumlar hakkında mevcut en üst düzey FBI yetkilisine ifade verdiği, bu ifadelerin 10 gün içerisinde tamamlanarak yapılacak olan 27 Kasım’daki duruşmada ise hakkında karar verileceği iddia ediliyor.

‘’NEDEN EMDİŞE EDEYİM?’’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendisine bir gazeteci tarafından sorulan ‘’itirafçı olması durumunda siz endişe ediyor musunuz?’’ sorusuna karşılık olarak ‘’neden endişe edeyim ki?’’ yanıtını verdi. İddailarda Rıza Sarraf tarafından itirafçı olunduğunun kesin olduğu özellikle Türk siyasi yetkililer hakkında çok gizli bilgileri ABD’li yetkililer ile paylaşarak bunların resmi olarak ABD tarafından Türk yetkililere karşı kullanılacak olduğu iddiaları basında dolaşıyor. Ancak gerek Başbakan Yıldırım, gerek ise Erdoğan’dan bu konuda açıklama gelmemesi özellikle büyük endişe yaratıyor.

Daha fazla göster

Erkan Duman

İnternette genellikle siyaset konuları ile ilgileniyorum. 43 yaşındayım ve 9 senedir hobi olarak baktığım blog sitelerinden sonra prof. anlamda yazarlık yapmaya karar verdim ve tarafsız haberciliği kendime ilke edindim.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu