Teknoloji

NASA: Dünyaya En Fazla Benzeyen İkinci Gezegeni Bulduk

Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumu (NASA) tarafından yapılan açıklamada bu gezegen hakkında daha fazla araştırma yapılacak olduğu ve uydu görüntülerinin yanında daha fazla araştırma yapmak adına robotlar ve benzeri inceleme araçlarının gelecekte gezegene gönderilebilecek olduğunu belirtti. Ross 128b gezegeni hakkında pek fazla bilgiye bulunmadığının altını çizen NASA, gezegende uzaylıların yaşıyor olabilecek olduğunu, ancak 11 ışık yılı uzaklıkta olmasından dolayı şuan için herhangi bir incelemenin detaylı olarak yapılamadığını doğruladı.

UZAY ARACI KEŞFETTİ

Yüksek Duyarlıklı Dikine Hız Gezegen Arayıcısı HARPS tarafından tespit edilen gezegenin günden güne daha fazla dünyaya yaklaştığı ve yüksek bir hız ile birlikte dünyanın gelecek binlerce yıl sonrasında çok yakınında olabileceğini doğruladı. Dünyaya yakınlık açısından diğer birçok gezegen olmasına rağmen NASA bu gezegenlerde yaşamın en azından görünür şekilde olmadığını ifade etmişti. NASA araştırmaların devam ettiğini ve canlı yaşamını bulmak adına çalışmaları büyük bir süratle sürdüreceklerini kaydetti.

Daha fazla göster

Murat Demirtürk

Günümüzde hemen hergün gelişen teknolojini takip etmekten büyük keyf alıyorum. Bilgisayar mühendisiyim ve 8 senedir uzman olarak özel bir şirkette görev almaktayım. Zamanımın geri kalanında yenilikleri kaleme alıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu