Ekonomi

Dünyanın Beklediği iPhone X Alacakları Vize Krizi Vurdu

Türk kullanıcıların aklında da cihazı ABD’ye giderek, 1 günlük gezip daha ucuza ithal etmek gelirken, vize krizi Türk kullanıcıları derinden yaraladı.

Cihaz almak için büyük umut ve hayaller ile ABD’ye gitmeye hazırlanan Türk kullanıcılar, iPhone X modelinin 999 dolar fiyata sahip olması ve Türk Lirası ile 4000 TL fiyata kayıt dahil olarak alınabilecek olmasından dolayı ABD gezisi yaparak geri dönebileceklerini hayal etmişti.

TÜRKİYE KRİZE ÇÖZÜM BULMASI GEREKİYOR

Dünyanın en pahalı teknoloji ürünlerinin satıldığı Türkiye’de ise gerçekler vatandaşların yüzlerine gizlenmek ve saklanmak istense de gün yüzüne çıkar çıkmaz vuruyor. İhracat konusunda başarılı hedefler olmasına rağmen her geçen gün daha fazla ithalat yapan Türkiye’de Apple ürünlerine de yoğun ilginin olduğu biliniyor.

Apple’ın en son çıkardığı iPhone X modelinin 999 dolar ABD fiyatına hem doların yükselmesi, hem vizelerin engellenmesi ile birlikte Türkiye’de 6000 TL fiyatla satışa sunulması tahmin edilirken, ABD’ye giderek cihazı daha ucuza almak isteyen kullanıcıların da bu sayede yetkililer tarafından engellenmiş olduğu, yaşanan vize krizine Türk hükümeti tarafından acil olarak çözüm bulunması gerektiği ifade ediliyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu