Dünya

SON DAKİKA: ABD, UNESCO’dan Ayrılıyor!

Paris İklim Anlaşması konusunda Başkan Trump yönetimi ayrılacak olduklarını açıklamasının hemen ardından Paris İklim Anlaşması’ndan ayrılmış olan ABD’nin şimdide UNESCO’dan ayrılacak olması dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler yan kuruluşu UNESCO hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 31 Aralık 2017 tarihi itibari ile ABD’nin kuruluşa üye olmayacak olduğunu ve üyeliğini sonlandırarak yola devam edeceğini açıkladı.

WASHİNGTON YÖNETİMİNE DÜNYADAN TEPKİ YAĞIYOR

Son hareketleri ve dünyaya adeta kaos yayan tavrı dolayısı ile Washington yönetimine tepki yağmasına rağmen bu tepkiler süpergüç olan bir ülkeye karşı dillendirilmiyor ve söylenemiyor. Ancak UNESCO’nun genel direktörü IrinaBokova, konuya dair yaptığı açıklamasında ABD’nin ayrılması kararının ABD Dışişleri Bakanı RexTillerson tarafından kendisine iletilmesinin ardından çok büyük üzüntü yaşadığını ve bunun UNESCO tarafından beklenmedik ani bir gelişme olduğunu açıkladı. ABD’nin ilerleyen zamanlarda hangi kurum ve kuruluşlardan ayrılacağı ise açık arttırma gibi ilerliyor.

Daha fazla göster

Cenk Bozbey

35 yaşında kocaeli doğumluyum. 1999 yılında tanıştığım interneti o günden bugüne çeşitli denemeler ve araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalıştım. Seo, php, Centos sunucular konusunda ders almaktayım. Şu dönemde haber siteleriyle uğraşmaktayım.

Benzer Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu